Hydrangea pan. ‘Limelight’* is één van de beste soorten uit het sortiment hortensia’s.


VORM

De Hydrangea pan. ‘Limelight’* heeft een dichte en compact groeiende vorm met zeer rijke en lang bloeiende bloemtrossen.


BLOEMKLEUR

De bloemkleur van deze hortensia is ‘lime’, limoenwitte tot crèmewitte pluimen. De bloemkleur wordt witter naarmate de plant meer op arme grond staat. Wilt u juist de typerende limoenwitte bloemen in uw tuin, zorg dan voor een vochtige en vruchtbare grond!


BLOEITIJD

De bloemen van Hydrangea pan. ‘Limelight’* worden soms al in juni zichtbaar in de plant, afhankelijk van de standplaats en wanneer gesnoeid is. Deze hortensia kan afhankelijk van het weer soms wel doorbloeien tot in november toe!


HERFST

De Hydrangea pan. ‘Limelight’* is een bladverliezende plant. Dit betekent dat richting de herfst de bladeren verkleuren en afvallen. Afhankelijk van de grondsoort is het mogelijk dat de bloemen een lichtroze gloed krijgen als nabloei.


HOOGTE

De Hydrangea pan. ‘Limelight’* bereikt normaliter een hoogte van tussen de 100 en 150 centimeter, mits deze hortensia elk jaar gesnoeid wordt. Als niet of nauwelijks gesnoeid wordt kan de plant tot wel 300 centimeter hoog worden, maar dan zullen de bloemen ook kleiner worden. En hoe dichter de planten in een vak of haag geplant worden, hoe hoger de planten ook zullen worden.


SNOEIEN

De Hydrangea pan. ‘Limelight’* verdraagt snoei zeer goed. De plant bloeit op eenjarig hout, dus snoeien doet bij deze hortensia echt bloeien! Snoei bij voorkeur in maart / april (uiteraard wel bij open weer) alle takken af. Doe dit normaliter tot 15 tot 25 centimeter boven de grond.


STERKTE

De Hydrangea pan. ‘Limelight’* is een zeer sterke en gezonde plant die vrijwel nooit problemen geeft. Ook de takken zijn sterk en blijven overeind staan, dit in tegenstelling tot andere soorten hortensia’s.


WINTERHARDHEID

De Hydrangea pan. ‘Limelight’* is een zeer winterharde tuinplant die absoluut wel tegen een stootje kan, tot wel -25 graden Celsius!


WINTER

Als de Hydrangea pan. ‘Limelight’* is uitgebloeid en de bladeren zijn afgevallen, houdt de plant een mooie natuurlijke winterse uitstraling over. De bloemen verkleuren van limoen- / crèmewit via lichtroze naar bruin, wat een mooie wintercreatie geeft. Zeker als de plant vervolgens wordt afgedekt met een laagje ijzel of sneeuw. Ook trekt dit fenomeen vogels aan die graag in de uitgebloeide bloemen op zoek gaan naar insecten!


DECORATIE

De uitgebloeide bloemen van de Hydrangea pan. ‘Limelight’* zijn zeer goed te gebruiken als droogbloem. Knip daartoe de uitgebloeide bloemen af en hang deze te drogen op een koele en droge plek. Als de bloemen goed droog zijn, kunt u deze gebruiken voor decoratie.