VAKKEN

De Hydrangea pan. ‘Limelight’* is bij uitstek geschikt voor vakbeplanting. Let hierbij wel op de juiste plantafstand, want hoe dichter u de planten bij elkaar plaatst, hoe hoger ze zullen worden. Een goede richtlijn is een plantafstand van 75x75 centimeter.


BORDER

De Hydrangea pan. ‘Limelight’* als groep achter in de border geeft u het idee dat er ergens in uw tuin licht schijnt!


SOLITAIR

De Hydrangea pan. ‘Limelight’* is ook zeer geschikt als solitaire plant. Eenmaal in volle bloei komt deze hortensia dan rondom geheel tot zijn recht.


HAAG

De Hydrangea pan. ‘Limelight’* als haag geeft een geweldige zee van bloemen. Als u de planten wat hoger laat worden, dan kan het ook prima functioneren als erfafscheiding.


BLOEMBAKKEN

De Hydrangea pan. ‘Limelight’* kan ook worden gebruikt in een bloembak op het terras of balkon. Zorg echter wel voor voldoende bemesting en bewatering, maar voorkom dat de plant in te natte grond komt te staan. Indien de plant te weinig water heeft gehad, dan zullen er bladeren afgestoten worden (dit is ruien). Dit is meestal geen probleem, mits de oorzaak wel goed wordt aangepakt.


Enkele andere verschijningsvormen:


OP STAM

De Hydrangea pan. ‘Limelight’* is ook te koop ‘op stam’ met daarna pas de vertakking. Meestal wordt een stam van om en nabij de 80 centimeter hoogte aangeboden, maar er zijn nu zelfs al ‘Limelight’* met een stam van wel 180 centimeter hoogte. Het snoeien moet geschieden rond de 15-25 centimeter ná de vertakking (zie verder het kopje snoeien).


PIRAMIDEVORM

De Hydrangea pan. ‘Limelight’* wordt ook aangeboden als piramidevorm, tot 150-200 centimeter hoogte. De hortensia is speciaal in deze vorm voor u gekweekt, u hoeft de plant alleen in het voorjaar tot dezelfde piramidevorm terug te snoeien, zodat u weer veel bloemen kunt verwachten in het nieuwe seizoen.


LEIVORM

De Hydrangea pan. ‘Limelight’* kan ook prima langs een (gaas)rek geleid worden. Ook deze leivormen worden eventueel speciaal voor u gekweekt. Snoei in het voorjaar de plant terug tot op het (gaas)rek.


LET OP:

Waar moet u nog op letten?
- De Hydrangea pan. ‘Limelight’* is niet eetbaar!
- Bij het planten van de ‘Limelight’* moet u eerst de verpakking verwijderen!